APÉRITIVES (20:00-20:30)
- FINGER FOODS
Krewetki w tempurze z sosem mango
Kofta jagnięca z sosem jogurtowym i miętą
Szaszłyki z sera halloumi z grillowaną cukinią
OBIADOKOLACJA SERWOWANA (20:30- 22:30)
- ZIMNE PRZYSTAWKI
Współdzielony półmisek z:
Tatarem z wołowiny Kobe z czarnymi kurkami, szalotką i grzankami truflowymi
Tatarem z przegrzebków z ogórkiem, olejem sezamowym i papryczką jalapeno
Tatarem z awokado z pomidorem San Marzano i bazyliowym pesto
- GORĄCE PRZYSTAWKI
Grillowane krewetki z bisque z szalotką, chili, natką pietruszki i pianką z jesiennych trufli
lub
Involtini z borowikami, trybulą i pianką z białej trufli ze szczypiorkową oliwą
- ZUPA
Bisque z homara
lub
Krem z papryki i pomidorów z suszonymi oliwkami
- DANIE GŁÓWNE
Wołowina Wellington z zapiekanką ziemniaczaną, młodą marchewką w miodzie szałwiowym i grzybowym demi-glace
lub
Halibut Wellington z zapiekanką ziemniaczaną, młodą marchewką w miodzie szałwiowym i szafranem Beurre blanc
lub
Fondue z sera Piniotto z popcornem z dzikiego ryżu i czarnymi truflami
- BUFET DESEROWY
Ptysie pistacjowe
Makaroniki
Tartaletki z bezą cytrynową
Sernik z białą czekoladą
Cannoli
Świeże owoce
Lody
Kawowe ciasto Opera
Menu w formie bufetu ciepłego i zimnego (od 22:30)
- SAŁATKI
Sałatka Cezar z kurczakiem
Sałatka z grillowanej sałaty rzymskiej z pesto bazyliowym i parmezanem
Sałatka grecka
Sałatka z awokado z ćwiartkami pomarańczy i cytrusowym dressingiem
- ZIMNE PRZYSTAWKI
Tatar wołowy z konfitowaną szalotką i grzankami truflowymi
Rolada z wędzonego łososia z musem chrzanowym
Carpaccio Surf & Turf z polędwicy wołowej, ośmiornicy i rukoli
Sajgonki z buraka z czerwonym curry
Śledź litewski z ogórkiem, szalotką i pieczonym majonezem ziemniaczanym
Tartinki z pastrami, kiszoną kapustą i sosem rosyjskim
Marynowana kalarepa, sos prosecco-rumianek i musztarda
- ZUPY
Żurek z białą kiełbasą i suszonymi grzybami
Krem Vichyssoise
- DANIA GŁÓWNE
Udko z kaczki konfitowane w sosie grzybowym
Wieprzowina na słodko i na ostro
Nasi Goreng z kurczakiem
Łosoś achari
Dorsz w sosie tom kha gai
Lasagne szpinakowa z truflą, beszamelem i pomidorami San Marzano (V)
Marynowany bakłażan w miso z pralinką orzechową (V)
Grillowane warzywa w sosie boczniakowym
Ryż jaśminowy
Zapiekanka ziemniaczana
Kluski śląskie
Buraki karmelizowane
- STACJA DO GOTOWANIA NA ŻYWO (od 23:00 do 02:00)
Mini Smash Burger
Mini Hamburger
Mini Cheeseburger
- BUFET DESEROWY
Ptysie pistacjowe
Makaroniki
Tartaletki z bezą cytrynową
Sernik z białą czekoladą
Cannoli
Świeże owoce
Lody
Kawowe ciasto Opera
OPEN BAR (20:30 – 04:00)
- Wino musujące / Prosecco
Corvezzo, Prosecco Extra Dry, Wenecja Euganejska, Włochy (Glera)
- Białe wino
Vinicola Serena, Vigne Verdi Chardonnay, Wenecja Euganejska, Włochy (Chardonnay)
- Czerwone wino
Vinicola Serena, Vigne Verdi Cabernet, Wenecja Euganejska, Włochy (Cabernet)
- Wódka
- Whisky
Bushmills, Famous Grouse, Jim Beam White
- Gin
- Rum
Bacardi Carta Blanca, Bacardi Carta Oro, Bacardi Carta Negra, Bacardi Oakheart
- Tequila
Jose Cuervo Silver, Jose Cuervo Reposado
- Wermut
Martini Bianco, Martini Extra Trawne, Martini Rosato, Martini Rosso
- Brandy
- Porto
N.V. Royal Oporto, White Dry Porto, Douro, Portugalia, N.V. Offley Ruby Porto, Douro
- Aperitif
- Likiery
Bailey’s Irish Cream, Fernet Branca, Fernet Branca Menta, Jägermeister, Ricard, Cointreau, Drambuie, Kahlua, Limoncello Roner
- Piwo
Heineken, Żywiec, Żywiec Biały
- Koktajle
Negroni, Moscow Mule, Aperol Spritz, Gin Basil Smash, Caipirinha, Mojito, Vodka Sour, Whiskey Sour, Pornstar Martini, Espresso Martini
- Bezalkoholowe
Woda niegazowana Kropla Beskidu, woda gazowana Kropla Delice, Coca-Cola, Coca Cola Zero, Fanta, Sprite, Kinley Tonic Water, Old Jamaican Ginger Beer
- Sok
Jabłko, porzeczka, pomarańcza, pomidor, grejpfrut
- Napoje gorące
Szampany - za dopłatą
1,5l
0,75l
1,5l
0,75l
1399
599
3l4299
Moët & Chandon, Brut Impérial
1749
749
Moët & Chandon, Ice Impérial
799
Moët & Chandon, Ice Impérial Rosé
699
Moët & Chandon, Nectar Impérial
749
Moët & Chandon, Rosé Impérial
949
2012 Moët & Chandon, Grand Vintage
1649
699
Veuve Clicquot, Ponsardin Brut
849
Veuve Clicquot, Onsardin Brut Rosé
2699
2010 Dom Pérignon, Blanc
4599
2005 Dom Pérignon, Brut Rose
6699
2000 Dom Pérignon P2, Brut
2699
Krug, Grande Cuvée Brut
6499
2004 Krug, Vintage Brut
4999
Krug, Rosé Brut
13999
2004 Krug, Clos du Mesnil Blanc de Blancs Brut